Automatisatie

Rolluiken & Zonwering


De voordelen van een gemotoriseerd rolluik:

 • Automatische begrenzing instellingen.
  Keer op keer een gegarandeerd perfecte opening en sluiting.
 • Obstructie-detectie.
  De motor stopt automatisch als er een obstakel aanwezig is, voor extra veiligheid.
 • Vorstbescherming.
  Als de lamellen bevroren zijn, stopt de motor ook direct. Dit voorkomt schade aan het rolluikmechaniek en geeft een langere levensduur.
 • Bestand tegen forceren.
  De beveiliging van uw huis kan verder worden verbeterd door het rolluik uit te rusten met anti-inbraak klemmen. Belastbaar tot wel 100 kg.
 • Klaar voor huisautomatisering.
  Voorziet u van een verbonden huis.

Actieve zonwering

Voor een optimaal gebruik van uw elektrische zonwering en rolluiken!

Door het verder automatiseren van uw elektrische zonwering, rolluiken, raamdecoratie en gordijnen, zullen deze vanzelf vaker en effectiever gebruikt worden waar u de voordelen van zult plukken. Somfy noemt dit actieve zonwering...

Wat is actieve zonwering?

Ontdek het voordeel en nut.

Door het toepassen van klimaatsensoren (wind, zon, regen en temperatuur) en tijdklokfuncties zullen al uw elektrische buitenzonweringen en rolluiken onafhankelijk automatisch in- of uitgaan op basis van het klimaat buiten, binnen of op tijdsinstelling.

Dit is niet het type scenario dat u wenst...

Hoe vaak komt het niet voor in ons land dat plots een stevige wind opsteekt en u op dat moment net niet thuis bent. Erger nog, u bent vergeten de zonnetent in te draaien waardoor het scherm kan werken als een zeil op een boot. De schade gevolgen kunnen best vervelend zijn.

Bescherm uw zonwering en interieur

Zonlicht is prettig natuurlijk, maar heeft een minder leuk bij-effect. Het scherpe UV licht kan immers uw interieur tapijt en planten aantasten, met verkleuring of uitdroging tot gevolg. De klimaatsensoren reageren op weersveranderingen en geven een sturing naar de zonweringsmotor. Uw buiten- en binnenzonwering zal tijdig omlaag gaan om uw interieur te beschermen en opwarming tegen te gaan.
Bovendien, doordat de Somfy klimaatsensoren het weer permanent in de gaten houden, heeft u er geen omkijken naar. Het huis blijft goed beschermd en koel. U komt thuis in een prettig koel huis.

Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende sensors (windsensor, zonsensor, temperatuursensor, regensensor) en zelfs de mogelijkheid om de buitenverlichting te koppelen.

De bediening

Roma Raffstore wordt uitsluitend motorisch bediend
De aansturing gebeurt draadgebonden of per Funk. Voor beide varianten zijn er vele verschillende schakelaars te kiezen.

Meedenkende elektronica
Bij elektrische aandrijfsystemen is alles gericht op de instelling. De automatische besturing sluit en opent uw rolluiken ook bij afwezigheid of bij sterke zoninstraling.
Meedenkende elektronica:

 • Draadgebonden besturing . Aanmerking: Ontwerp in ruwbouw, vaste venstergroep-indeling
 • Besturing met multifunctionele lichtsensor
 • Funky: Schakelaar vrij in de ruimte te plaatsen, groepsbesturing is altijd willekeurig te veranderen