Zonwering

Zoek je een manier om van jouw terras, huis of tuin de aangenaamste en gezelligste plaats te maken? Koel deze plaats dan af met behulp van een zonwering. Kwaliti Construct biedt verschillende oplossingen aan.


Bij zon en regen buiten genieten: STOBAG pergola / terrasschermen

Voor extra ruimte buiten

Bij zon of regen buiten genieten: STOBAG terrasschermen kunnen veel verduren en bieden een bijkomende ruimte in openlucht. Terrasschermen bieden veel voordelen voor liefhebbers van de buitenlucht. Dankzij de steun vooraan zijn de systemen zeer robuust. Uitgerust met een voldoende neiging en een waterbestendige doek dienen ze niet alleen als schaduwverdeler, maar ze kunnen ook probleemloos bij regen worden gebruikt.
Naargelang van het toepassingsgebied, de gewenste afmeting en de esthetische vereiste kan er een keuze worden gemaakt tussen verschillende productoplossingen.
Pergolaschermen bijvoorbeeld geven aan uw terras een mediterraan karakter. U kunt ook kiezen uit terrasschermen, die de horizontale en verticale zonwering gecombineerd in een systeem aanbieden. De standaard geïntegreerde elektrische aandrijving zorgt voor een comfortabele bediening en kan door verschillende stuursystemen worden geautomatiseerd.
STOBAG terrasschermen worden individueel en op maat vervaardigd en bieden een maximum aan mogelijkheden. Permanente kwaliteitscontroles en het gebruik van gekeurde merkenstof met een UV-bescherming tot 100% garanderen een maximum aan veiligheid en functionaliteit. Laat u inspireren en kies uit de meer dan 400 doekontwerpen en duizenden kleurcombinaties.

Vrijstaande zonwering

Ideale schaduwrijke oase in het midden van de tuin: STOBAG
Onafhankelijk van standplaats en flexibel.
Een van de grootste voordelen van vrijstaande zonweringen is het gebruik dat onafhankelijk is van de standplaats. Ofwel in eigen tuin, op speelplaatsen of in het sfeervolle tuinrestaurant - met de vrijstaande zonweringsystemen worden er voor privé- alsook commerciële sector diverse mogelijkheden geboden voor een efficiënte zonnebescherming. Door het gebruik van de deugdelijke STOBAG scharnierarmtechniek kan per systeem schaduw worden voorzien voor oppervlakken van meer dan 40 m2. Verschillende steunvarianten en bevestigingssystemen zorgen voor een veilig houvast. STOBAG zonweringsystemen worden individueel vervaardigd en bieden een maximum aan mogelijkheden. Permanente kwaliteitscontroles en het gebruik van een gekeurde merkenstof met een UV-bescherming van 100% garanderen een maximum aan veiligheid en functionaliteit. Kies uit meer dan 400 doekontwerpen en duizenden kleurcombinaties. Naargelang van het model en het gewenste comfort gebeurt de aandrijving ofwel manueel met een handzwengel of met een motor, die naar keuze ook heel gemakkelijk met een afstandsbediening of zonne-/windmelder kan worden gestuurd.

Vloersystemen

Midden op het gras, op het pleintje voor het restaurant of in de buurt van het strand – het maakt niet uit waar de systeemvloer SB4700 staat, hij maakt op iedere plek een onweerstaanbare en solide indruk.

De geraffi neerde, zelfdragende constructie van hoogwaardig aluminium kan heel snel op de meest verschillende ondergronden geïnstalleerd worden.

Alleenstaand als lifestyle-terrasdek of in uitgebreide vorm als complete oplossing met een STOBAG zon-/weerbeschermingsopbouwmodule (I.S.L.A.): geef met de SB4700 vorm aan uw eigen buitenzone, die uitnodigt om er te vertoeven en te genieten.

De basis van het Individual STOBAG Living Ambiance (I.S.L.A.) systeem wordt gevormd door de zelfdragende aluminium vloerconstructie SB4700. Dit kan op de meest verschillende ondergronden tijdbesparend geïnstalleerd worden. Op de op maat gemaakte I.S.L.A. systeemvloer kunnen diverse STOBAG zon- en weerbeschermingsoplossingen gemonteerd worden. Zo kan, afhankelijk van de eisen en het gewenste comfort, gekozen worden tussen de nieuwe vouwzonwering MELANO, het beproefde glazen daksysteem TERRADO of de dubbele zonneschermen BOXMOBIL en OMBRAMOBIL.
Opties zoals zijdelingse zonwering, beglazing of verlichting kunnen, afhankelijk van de opbouwmodule, vrij gecombineerd worden.

De afzonderlijke systemen kunnen wat kleur betreft individueel op elkaar afgestemd worden. De specifieke antislip coating in diverse houtdecorvarianten geeft de weerbestendige aluminium vloerplanken een natuurlijk karakter en voorkomt vele jaren lang het uitbleken van de kleuren.

STOBAG I.S.L.A. – het unieke concept voor het individuele ontspanningseiland.

 • Modulair concept voor bescherming tegen zon en regen
 • Zelfdragende aluminium systeemvloer
 • Aluminium planken uitgevoerd in houtdecor met een lange levensduur
 • Individuele varianten voor de opbouw
 • Achteraf uit te breiden
 • Toepasbaar bij de meest uiteenlopende ondergrondsituaties
 • Veel opties: zonwering, beglazing, verlichting, automatisering/sturingsystemen
 • Tijdbesparende montage
 • Enorme kleurenkeuze

Veranda & Atrium

Tropische temperaturen in de veranda? STOBAG zonneschermen zorgen voor de optimale temperatuur en een perfecte sfeer.
Glazen bijgebouwen zijn nog steeds de trend. Een grote uitdaging betekent hier echter steeds de optimale temperatuur- en lichtregeling. Geniet men in de winter nog van de zeldzame zonnestralen achter glas, dan kunnen deze al in de lente snel een hete kwelling worden voor de bewoners en planten. Om ervoor te zorgen dat uw’oase van glas’geen broeikas wordt, biedt STOBAG zowel voor overkappingen als verticale oppervlakken op maat gemaakte serrezonweringen.
Een standaard ingebouwde elektrische aandrijving biedt bedieningsgemak en dankzij een optionele zon-/windautomaat wordt uw serre bij toenemende buitentemperaturen automatisch afgekoeld. Zonweringen voor dak- en bovenlichten zijn bijzonder geschikt voor montage tussen gebouwen en op bestaande structuren, en bieden een effectieve bescherming bieden tegen zon en regen.
Uw voordeel:

 • Serrezonwering met gepatenteerd telescoop-uitschuifmechanisme
 • Speciale serrevormen probleemloos mogelijk dankzij verschuifbare geleiderails
 • Horizontale en verticale schaduwval
 • Zonweringen voor dak- en bovenlichten naar keuze met polyesterweefsel of aluminium lamellen

Raffstore - lamellenzonwering

Roma Raffstore, een buitenjaloezie in een rolluikkast.

Roma Raffstores schermen de stralingswarmte bijzonder efficiënt af en kunnen altijd door de kantelbare lamellen de actuele lichtverhouding aanpassen.

Door het vrije zicht naar buiten en de mogelijkheid tot communicatie met de buitenwereld wordt een opgesloten gevoel weggenomen. Het is zo eenvoudig om van de zonwering te genieten en daarbij toch vrij zicht te hebben.

 Door de nieuwe, op platformtechnologie gebaseerde, Raffstore-systemen van de .XP-serie krijgen de bouwers moderne bouwelementen die door extra uitvoeringen multifunctioneel uitgerust zijn en bieden daardoor een duidelijke meerwaarde. De ook later inzetbare module met insectenhor of textiel screen zorgt voor een zinvolle productverbreding. U heeft ook geen extra buitenliggende montage-inrichtingen nodig. Alles is netjes in de kast ondergebracht en wordt in een tweede loopkamer achter het rolluiklamel geplaatst.

De aluminium buitenjaloezieën (Alustore Systeem) van Roma zijn er in onvoorstelbaar veel mogelijkheden. De Roma Buitenjaloezieën zijn leverbaar met 7 verschillende soorten lamellen.
Eén type van deze lamellen is de pas ontwikkelde DBL lamel ook wel “S-Lamel” genoemd. Deze gegolfde lamel zorgt er voor dat het licht gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Hierdoor is weinig toevoeging van kunstlicht nodig.
In de afbeelding rechts ziet u verschillende situaties van lichtinval met de verschillende lamellen.

De zichtbare delen van de opbouwelementen zijn in alle kleuren van de Roma ColorCollectie leverbaar. Laat u inspireren door de meer dan 350 kleuren en kies uw gewenste kleur.

Raffstore aluminium buitenjaloezieën

Bij moderne huizen is het de tendens om veel glas te gebruiken. Om het licht van de felle zon te breken en te verspreiden in de ruimte kunnen we gebruik maken van Alustore.

    

Screens

Het doek loopt niet in de geleiders. Door de mooie design-onderlijst wordt de kast aan de onderzijde afgesloten als het screen omhoog is. De geëxtrudeerde kast, geleiders en onderlijst zijn standaard verkrijgbaar in 333 kleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in Soltis kwaliteit of Sergé.
De standaard uitvoering is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het standaard screen bestaat uit een cassette, een oprolas, een screendoek en een onderlijst met verzwaring. De buis wordt aangedreven door een monobediening binnen of buiten of een elektromotor. Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het doek staat zodat het screen meer wind kan verdragen.