Vliegenramen

Wij beloven het U........ Geen last meer van muggen, spinnen en insecten!


VLIEGEN-RAMEN

Een vliegenraam is onmisbaar in elke woning. Wilt u graag uw slaapkamer verluchten voor het slapen gaan? Of wilt u gedurende de nacht een permanente, frisse buitenverluchting?
Met een vliegenraam zullen de muggen en andere insecten geen kans krijgen om uw nachtrust te verstoren. Vliegenramen zijn ecologisch, diervriendelijk en bijzonder efficiënt. Dankzij een handig klemsysteem zijn de vliegenramen gemakkelijk te plaatsen, maar ook even gemakkelijk te verwijderen.

Kwaliti Construct heeft verschillende soorten uitvoeringen van vliegenramen:

  • 1. In normale situaties worden 15mm-profielen gebruikt. De vliegenramen worden als het ware op het raam vastgeklikt aan de hand van een klemsysteem met klikkers;
  • 2. Staat er voor het bestaande raam een rolluik of screen en is er hierdoor minder plaats, dan gebruiken we 11mm-profielen. Het klemsysteem is hetzelfde als hierboven bij puntje 1 beschreven;
  • 3. Als er meer ruimte moet overbrugd worden tussen het vliegenraam en het raam, door bijvoorbeeld een verluchtingsrooster, maken wij gebruik van vliegenramen met een dubbel profiel (bijvoorbeeld twee profielen van 15mm aan elkaar gemonteerd). Ook deze vliegenramen worden op het raam geklikt met klikkers;
  • 4. Bij woningen waar sierlijsten aan het raamkozijn aanwezig zijn maken wij gewoonlijk gebruik van blokvliegenramen. Het is niet mogelijk om gewone vliegenramen op de sierlijsten te plaatsen. Het alternatief is het plaatsen van blokvliegenramen in het raamkozijn. Dit gebeurt aan de hand van een klemsysteem dat zich enkel bovenaan aan het vliegenraam bevindt.

VLIEGEN-DEUREN

Vliegendeuren zijn uiterst handig wanneer u een terras of een tuin heeft. Met de deur open en een gesloten vliegendeur kan u het mooie weer in de woning beleven. Uw woning wordt verlucht zonder de aanwezigheid van insecten in het huis. Heeft u huisdieren? Onze vliegendeuren kunnen simpelweg uitgerust worden met een honden– of poezenluikje. Uw huisdier zal u er dankbaar voor zijn. Voor de huisdieren met scherpe klauwen bieden we een stevig vliegengaas aan, met name petscreen of inoxgaas, zodat de huisdieren deze niet kunnen scheuren. We voorzien de vliegendeuren van een schopplaat zodat mogelijke beschadiging door de voeten vermeden wordt. Een pomp zorgt voor een automatische sluiting tegen de gewenste snelheid waardoor insecten buitenspel gezet worden. De pomp kan de deur eveneens openhouden of vergrendelen indien nodig.

VLIEGEN-SCHUIF-DEUREN

Schuifvliegendeuren afkomstig uit onze productie zijn onopvallend, ruimtebesparend en duurzaam. Passend op elk raam of deurpartij zorgt de schuifvliegendeur ervoor dat geen enkel insect uw huis of veranda kan binnendringen. Uw veranda of huis krijgt, dankzij een schuifvliegendeur, een extra dimensie. Door de onopvallendheid van een schuifvliegendeur, verdwijnt het binnen/buiten gevoel dat bij een schuifraam wel aanwezig is.

Voor speciale situaties hebben we in ons productengamma verschillende uitvoeringen van schuifvliegendeuren:

  • 1. Een schuifvliegendeur op kader wordt gebruikt als uitvulling wanneer er een verluchtingsrooster of een ander obstakel aan het raam aanwezig is. Bij een schuifraam met rolluik, waar niet;
  • 2. Een schuifvliegendeur in en op kader wordt gebruikt als je een drieslagraam hebt. Dit wil zeggen een raam opgedeeld in drie delen waarvan één vast een twee schuivend zijn;
  • 3. Een dunne schuifvliegendeur wordt gebruikt als er rolluiken aan de ramen aanwezig zijn. Men kan de dunne schuifvliegendeur tussen het raam en de rolluik plaatsen als er minstens twee centimeter beschikbare ruimte is;

PLISSE-VOUWHORDEUR

De plissé vouwhordeur is een nieuw alternatief voor al uw rolhordeuren. Een plissé vouwhordeur kan zowel van links naar rechts als van rechts naar links geplaatst en gebruikt worden.
Het zwart geplisseerde gaas is voorzien van horizontale spandraden die extra stevigheid bieden aan het geheel. Doordat het boven en onder in een kunststofketting zit gesloten, blijft het nauwkeurig ter plaatse tijdens het gebruik.
De bovengeleider bestaat uit een U-vormig profiel en onder glijdt de plissé vouwhordeur over een laag drempeltje van slechts 3 mm. Deze kan makkelijk op de vloer bevestigd worden.
De plissé vouwhordeur is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, zelfs de matte RAL-kleuren en de structuurlakken. Ook zijn ze in meerdere breedtes uitvoerbaar namelijk 960, 1300, 1600, 1900, 2300, 2600 en 2900 mm. Bij dubbele deuren kunnen twee plissé vouwhordeuren gebruikt worden die naar elkaar toeschuiven. Dit noemt men een dubbele plissé. Het principe van de dubbele plissé is dat de linkse en rechtse plissé naar elkaar toe bewegen. Deze kunnen dan met borstels of eventueel met magneetstrips bij elkaar gehouden worden.

ROLHORREN

Een rolhor is makkelijk plaatsbaar in en op raamkozijnen, eventueel tussen het raam en de rolluik. Ook kan men deze plaatsen op alle soorten dakramen. Een aluminium rolhor is bij Kwaliti Construct verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en wordt op maat gemaakt. De kenmerken van een rolhor zijn achtereenvolgens: de unieke gaasopsluiting in de cassette, comfortabel bedieningsgemak, een elegante vormgeving en zowel binnen als buiten toepasbaar. De cassette is volledig gesloten waardoor regen of vuil geen invloed kan hebben op het systeem van de rolhor.